Во 2015 година, Gohost.mk ја промени платформата на нашите веб сервери од Apache во LiteSpeed ​​Enterprise.

Го превзедовме овој иновативен чекор, бидејќи тестовите покажаа дека LiteSpeed ​драстично ги надминува перформансите на Apache и Nginx. Со тоа LiteSpeed ​​стана  најдобрата платформа за хостирање на популарни системи за организирање и пласирање на веб содржини, како што се WordPress, Joomla, Drupal и Magento.

Веб серверот LiteSpeed ​​Enterprise, во споредба со Apache, дозволува дури до пет пати повеќе кликање во секунда, и генерира четирикратно побрз одговар на страницата, додека во исто време оптеретувањето (полнењето со податоци) на серверот е педесет пати помало.

 

 

Добијте максимални перформанси од LiteSpeed ​​и WordPress

 

Ако вашиот сајт ја користи платформата LiteSpeed, можете уште повеќе да го забрзате вашиот WordPress сајт со инсталирање на LiteSpeed кеш плагин (плагин со акумулирање на податоци, датотеки и сл., додатни карактеристики кои овозможуваат подобри перформанси). Овој плагин ја поврзува вашата веб-страница на WordPress со LiteCache, која е вградена во верзијата LiteSpeed ​​Enterprise. LiteCache автоматски ги кешира вашите веб страни на серверот. Тие ќе се вчитаат значително побрзо не оптеретувајќи ги ресурсите на вашиот веб-сервер.

Прочитајте го следново упатство за да дознаете како во својство на сопственик на веб-страница на WordPress, можете најдобро да го искористите Gohost.mk хостингот со помош на LiteSpeed ​​во само неколку лесни чекори со помош на плагинот за LiteSpeed ​​Cache.


1) Во горниот таб на вашиот WordPress, одлево, кликнете “Плагин”, потоа “Додај нов”.

2) Пронајдете го “litespeed”:

3) Притиснете “Инсталирај сега” за приклучокот за LiteSpeed ​​Cache, а потоа кликнете “Активирај”.

Одлично! Го инсталиравте и го активиравте плагинот за LiteSpeed ​​Cache. Вградените сетинзи се доволни за да започне ефикасно кеширање на вашата веб-страница на WordPress и максимално ја зголемуваат нејзината ефикасност.

 

Главните придобивки на LiteSpeed ​​кешот за WordPress

 

Компатибилност

Плагинот за LiteSpeed ​​Cache е компатибилен со другите популарни плагини на WordPress, вклучувајќи WooCommerce, Contact Form 7, Yoast SEO, BuddyPress, BBPress и многу други. Продолжете да ја развивате вашата веб-страница на WordPress и плагинот за LiteSpeed ​​Cache автоматски ќе се погрижи за новододените веб-страници.


Прецизност

Кога ќе направите промена на некоја од вашите страници на WordPress, плагинот за LiteSpeed ​​Cache автоматски ќе ја одстрани застарена верзија на страницата и ќе ја активира најновата верзија за посетителите на вашиот сајт.


Брзина

Статичките веб-страници (HTML документи односно фајлови достапни на серверот преку HTTP) се вчитуваат многу побрзо од оние што динамички се генерираат во од (програмирани да создаваат нови верзии на страниците со помош на HTML што се случува додека се вчитува страницата). Ова за возврат ги подобрува перформансите и брзината на вашиот сајт.

Подобро рангирање на страницата

Google официјално потврдува дека меѓу две веб-страници со слична содржина и квалитетот на оптимизација, ќе ја прферираат онаа што се вчитува побрзо и соодветно на тоа ќе ја рангира повисоко.

 

Персонализација

Плагинот за LiteSpeed ​​Cache може лесно да се прилагоди за ваши специфични и пофини кориснички барања. На пример, можеби ќе сакате да ги кеширате вашите верзии за десктоп и мобилни уреди одделно еден од друг, или можеби експлицитно да ги исклучите одредени URL-и од кеширање.

Ако сакате да копате во напредните поставки за приклучокот, ќе најдете врска во администраторското мени на WordPress:

 

Започнете да уживате во придобивките од LiteSpeed ​​денес кога ќе купите хостинг од Gohost.mk. Најновата верзија на WordPress може веднаш да се распореди преку нашиот автоматски инсталер за време на процесот на проверка. Во прилог на LiteSpeed, другите стандардни функции за хостирање што ги нудиме вклучуваат: PHP 7, HTTP / 2, SSD складирање, безброен трансфер на податоци, бесплатни SSL сертификати и многу повеќе!

LiteSpeed ​​Enterprise изданието е исто така достапен како опција за нашите решенија за управување со Cloud Server.

Хостинг