Cloud VPS - облак сервери

STORAGE

CPU

MEMORY

BANDWIDTH

IP

ЛОКАЦИИ

КОНФИГУРАЦИЈА

ПРИСТАП

BACKUP

Цена

1 месец бесплатно доколку уплатите за цела година!

Едноставен. Моќен. Сигурен.

Инстант активација, 24×7 онлајн!

Избор од 16 “low latency” – локации од 4 континенти

100% SLA – Гарантирано

Solid-state drives

100% Intel – процесори

Голем избор на OS и Apps: CentOS, Debian, Ubuntu, Windows, FreeBSD, WordPress, Magento, PrestaShop…

Целосен “root” пристап и дедицирана IP адреса се секој сервер.

Без обврски и договори

Што е облак сервер?

Потпирајќи се на водечките светски технологии за виртуелизација, а сето тоа поддржано од страна на највисокото ниво на дата центар, нудиме интелегентни решенија за решавање на вашите бизнис потреби. Вие веќе не треба да трошите пари на скап харвер кој еден ден ќе биде надвор од употреба, овозможувајќи ви да се концентрира на поитни прашања, наместо на одржувањето на вашата ИТ инфраструктура.

Облак серверот е виртуелен сервер кој работи на многу силна и моќна хардвер инфраструктура која се состои од мрежа на повеќе сервери. Облак серверите нудат навистина дедицирани и заштитени ресурси што не е случај кај виртуелните приватни сервери. Додека виртуелните приватни сервери нудат мал дел од дедицираната меморија, генерално не постои дедицирана распределба на процесорот, дискот, мрежата и слично. Баш поради ова, сите понуди за виртуелни приватни сервери нудат помали износи на средства и без опција за поголемо зголемување. Најголем проблем кај виртуелните сервери е тоа што тие се преоптоварени на една физичка машина, па еден сервер опслужува премногу виртуелни сервери што придонесува да се појавуваат проблеми во перформансите или кратко кажано, нема потполна изолација помеѓу клиентите.

Со Гохост облак серверите, вие секогаш го добивате целосниот износ на рам-меморија, процесор, диск, мрежа и слично, за кои вие плаќате. Нашите облачни сервери обезбедуваат целосни перформанси и продуктивност како кај дедицираните сервери, а во исто време обезбедуваат непобедлива комбинација на флексибилност. Ние ви гарантираме 100% ниво на достапност на услугата.

KVM комплетна виртуелизација и можност за конфигурирање на сите системски параметри. На ваквиот вирутелен систем ние обезбедуваме различни дистрибуции на Linux и Windows. Можност за избор на оперативен систем.

Често Поставувани Прашања

Компании кои работат на развој на веб-апликации или овозможуваат хостирање на веб-содржини; Компании кои сакаат да набават нов, или да го променат постојниот сервер и да го користат како: ERP (Enterprise Resource Planning) апликациски сервер; Сервер за сместување и бекап на податоци (file server); Сервер за електронска пошта; Компании кои хостираат веб-апликации; Компании кои имаат потреба од физичка и географски редундантна серверска инфраструктура.

Вообичаено, не повеќе од 1 работен ден. Во зависност од нарачаниот оперативен систем, серверот може да биде активен и за неколку часа.

VPS хостинг е совршен баланс на цена, перформанси, безбедност, достапност и приватност. Некои од најдобрите придобивки што ќе ги добиете со користење на услугите се: - Поделени трошоци за услуга - Брзо поставување на серверот - Подобар сервер пристап и повеќе контрола - Приватна средина во која функционира VPS серверот - Слично ниво на услуга како и дедициран сервер