Дедициран сервер за вашиот бизнис

Дедицираните сервери нудат цврста основа за вашата инфраструктура, дизајнирани да ја зголемат сигурноста и достапноста на вашите апликации. Ние работиме со водечки продавачи на хардвер и врвна класа на сервери за да понудиме најдобар можен квалитет за нашите клиенти. Користење на дедициран сервер ја елиминира потребата да се инвестира во скапа инфраструктура, одржување и управување. Нашата понуда на дедицирани сервери е дизајнирана да ги задоволи потребите на која било архитектура, без оглед на тоа дали тоа е мала или голема, централизирана или дистрибуирана.

Сервери

Цена во денари
7999/месечно
BUDGET
 • Intel Xeon E3-1220v3 – 4 CORES
 • 4 GB RAM
 • 2 x 500 GB SATA HDD
 • 1 Power Supply
 • 1 IP адреса
 • 5 Mbps дедицирана линија
Цена во денари
10999/месечно
ENHANCED PLUS
 • Intel Xeon E5-2620 – 6 CORES
 • 16 GB RAM
 • 4 x 300GB HDD 10k SAS
 • 1 Power Supply
 • 1 IP адреса
 • 5 Mbps дедицирана линија
Цена во денари
16999/месечно
ENTERPRISE
 • Intel Xeon E5-2620 – 6 CORES
 • 32 GB RAM
 • 12 x 300GB HDD 10k SAS
 • 1 Power Supply
 • 1 IP адреса
 • 5 Mbps дедицирана линија
СЕРВЕРТИПCPURAMHDDIP АдресиBANDWIDTHЦЕНА
Budget PlusIntel Xeon 4C E3-1220v33.10 GHz8 GB RAM2 x 1 TB SATA HDD1 адреса (можност за 3 дополнителни)5 Mbps дедицирана линија8999 ден./месечноНарачај!
EnhancedIntel Xeon 6C E5-26202.00 GHz8 GB RAM2 x 300GB HDD 10k SAS1 адреса (можност за 3 дополнителни)5 Mbps дедицирана линија9999 ден./месечноНарачај!
PerformanceIntel Xeon 6C E5-26202.10 GHz32 GB RAM4 x 300GB HDD 10k SAS1 адреса (можност за 4 дополнителни)5 Mbps дедицирана линија11999 ден./месечноНарачај!
Performance PlusIntel Xeon 6C E5-26202.40 GHz32 GB RAM 8 x 300GB HDD 10k SAS1 адреса (можност за 4 дополнителни)5 Mbps дедицирана линија13999 ден./месечноНарачај!
Enterprise PlusIntel Xeon 6C E5-26202.40 GHz64 GB RAM16 x 300GB HDD 10k SAS1 адреса (можност за 5 дополнителни)5 Mbps дедицирана линија18999 ден./месечноНарачај!

Често Поставувани Прашања

За разлика од „заедничко хостирање“ Linux и Windows, каде има повеќе корисници на еден сервер, дедицираниот сервер е исклучиво само за еден корисник. Односно корисникот го користи целиот капацитет на серверот согласно избраните перформанси. Со дедицираниот сервер клиентот добива дедицирана IP адреса како и root пристап преку кој имате целосна контрола на серверот. Дедицираниот сервер може да се користи за хостирање на големи веб-сајтови, апликации, продавници и портали кои имаат потреба од голем проток на веб-сообраќај и повеќе ресурси како веб-простор, RAM-меморија и CPU процесорска моќ.

Дедицираните сервери кои ги нудиме се лоцирани во Тиер 4 - Центарот за податоци во Бугарија и истите се поврзани со директна конекција со Македонија.